Lynstegt rødfisk (eller laks) med krydderiskorpe

1 pæn tyk lakseside ca 150 gr. pr. person eller en rødfiskefilet uden skind pr. person
Usaltet smør
Go Cajun Blackened Fish & Seafood

Begynd med at varme en støbejernspande op. Den skal være meget varm, før den tages i brug.
Smelt i mellemtiden noget usaltet smør i en lille kasserolle.
Vend fisken i smørret, så det fungerer som "lim" på fileten
Drys med rund hånd Blackened Fish på fiskens ene side.
Når panden er meget varm, nærmest kastes fileten på.
Dernæst drysses lige så meget Blackened Fish på den anden side og fisken vendes efter nogle få minutter.
Fileten vil på den glohede pande danne et lille luftlag mellem sig og panden, og derfor vil det ikke brænde på. Overskydende smør og kraft fra fisken bør tørres væk med et stykke køkkenrulle. Fisken skal ikke steges i fedtstoffet, men "limen" og krydderiet skal derimod danne en skorpe udenpå fileten.

NB: Der udvikles meget røg i køkkenet under tilberedning af denne ret.
Retten er velegnet til grill udendørs.

Tilbage til Opskriftindex

 

  • Vurdering: 1.0/5

Vurdering: 1.0/5 (1x)