Brødbudding med whiskeysauce

Ingredienser:
3 store æg
1 tsk vaniljesukker
1 tsk muskatnød
1 strøget tsk stødt kanel
4 spsk usaltet smør
1/2 l mælk
2 dl rosiner
1 dl pecannødder evt valnødder.
1,2 l gammelt franskbrød i store terninger.
Ingredienser til whiskey saucen:
200 gram smør eller marg.
1 æg
2 dl sukker
5-10 cl amerikansk whiskey.
---
Æggene piskes så de skummer. Tilsæt sukker, vanilje, muskatnød, kanel og smeltet smør. Mælken piskes i, rosiner og nødder tilsættes. Brødterninger lægges i en smurt springform. Æggeblandingen hældes over. Der røres rundt til brødet er gennemvædet. Læg evt skorperne fra brødet i dekorativt ternet mønster hen over kagen.
Lad det hvile i ca. 45 minutter, til du ser væden langs kanten af formen.
Sættes i en forvarmet ovn på 175 grader, varmen nedsættes straks til 150 grader og bages i 40 minutter. Derefter øges varmen til 225 grader og bages yderligere i ca 15-20 minutter.

Whiskey sauce:
Smeltet smør og sukker koges i vandbad til blandingen er meget varm, tyk og sukkeret og opløst. Ægget piskes i. Lad det afkøle en smule og tilsæt whiskeyen.
Server saucen varm eller kold. Istedet for whiskey kan saucen laves med citron eller lime. I nødstilfælde kan saucen smages til med Rom essens og Whiskey essens.

Tilbage til Opskriftindex

  • Vurdering: 1.0/5

Vurdering: 1.0/5 (1x)