Grøntsagsspækket svinekam

Ingredienser: (4-10 personer)

3,5-5 kg mellemkam
3-5 spsk Cajun Blackened Beef
2 tsk sennepspulver (fx.Colmans)
6 spsk usaltet smør
1 bundt bladselleri, finthakket
4 store grønne peber, finthakket
4-5 store løg, finthakket
5-6 pressede fed hvidløg

Hinder og fedt skæres bort fra kødet, dog skal du lade 1/2 cm fedt blive tilbage. I fedtet bindes smagen.
Cajun Blackened Beef blandes med sennepspulver.
Smørret smeltes over middelvarme i en stor stegepande, og kryd-derierne blandes i.
Grøntsagerne undtagen hvidløget sauteres i 2-3 min. Tilsæt hvidløg og rør godt rundt på panden. Blandingen sættes tilside i en skål (lad det ikke stå på panden, for så mister grntsagerne deres sprødhed).
Skær derefter ca 10 mindre snit på langs ned i stegen. Hver snit skal være ca 5 cm. langt,og så dybt at det ikke går igennem på den anden side. Snittene skal ligge med 2 cms mellemrum og fungere om lommer.
Hvert snit fyldes med grøntsagsblanding. Læg stegen på et lag af grøntsagsblandingen og dæk den til slut med et lag.
Lad stegen stå og trække med krydderierne i et døgn i køleskabet for at få smag.
Steges i ovn ved 150 grader ca 1 time pr. kilo.
Lad stegen hvile et kvarter, inden den skæres ud.

Grøntsagsblandingen er et fortræffeligt tilbehør til stegen.

Hertil serveres fx. ovnstegte cajun kartofler med Creole Seasoning og hvidløg eller Maquechoux (indiansk majsstuvning).

Tilbage til Opskriftindex

  • Vurdering: 3.0/5

Vurdering: 3.0/5 (1x)