Stærkt efterspurgte opskrifter fra Cajun og creolerkøkkenet i lettilgængelig form

Bestil her  40.- kr plus porto

Ansporet af utallige forespørgsler efter nogle lettilgængelige opskrifter på dansk har musikeren og cajunkenderen Peter Abrahamsen sammen med sin kone, journalisten Abelone Glahn, udgivet en lille kogebog med tolv af de mest almindelige retter fra cajun- og creolerkøkkenet.

- Siden 1991 har vi arbejdet med dette køkken, som udspringer fra den amerikanske sydstat Louisiana. Specielt indenfor det seneste år har vi mærket en stigende efterspørgsel efter såvel de krydderier, der bruges, som efter opskrifter, man ikke knækker halsen på.

Derfor har vi samlet tolv af de opskrifter, vi oftest blir bedt om at efterlade, når vi har været ude at lave retterne ved forskellige arrangementer, fortæller Peter Abrahamsen.

I den lille 32 siders bog er samlet forskellige forretter, hovedretter og efterretter, som man kan afprøve til en begyndelse.

Det er ikke verdens største kogebog, men lige så tilpas stor, at man kommer igennem de mest traditionelle retter og stadig beholder lysten til at prøve mere.

De "Kulinariske Postkort", som bogen hedder, introducerer blandt andet den klassiske risret Jambalaya, den typiske mørke skaldyrssuppe Seafood Gumbo, der gives en nøje beskrivelse af, hvordan man laver Blackened Fish eller Steak, en særlig måde at grille fisk og kød på, og der gives opskriften på en overordentig lækker gulerodskage med pecannødder og fyld af ostecreme.

Kogebogen giver også et kort rids af cajunkulturen og bringer en reportage fra en kulinarisk rejse til Louisiana.

Det er interessen for cajunmusikken, som i første omgang førte til, at Peter Abrahamsen begyndte at interessere sig for cajunkulturen. Siden er krydderierne fulgt med, idet man siger: - Det er kokken, der laver maden, men musikken, der får den til at virke.

- Kogebogen forklarer brugen af en række krydderier, ikke alene i cajunretter, men også i det danske køkken. For eksempel er Creole Seasoning - et blandingskrydderi bestående af 27 forskellige slags pebre og andre krydderurter - formidabel ovenpå et stykke rygeost, eller på ovnstegte kartoffelbåde.

Index:
Jambalaya
Cole Slaw Salad
Blackened Redfish
Seafood Gumbo
New Orleans Crab Cake
Pecan Pie
Pasta Salad Chicken Diane
Chicken Wings
Marinated Pork Chops
Creole Vegetables
Sherry Wine Glazed Mushrooms
Enola Prudhommes Famous Carrot Cake

Bestil her  40.- kr plus porto