Denne opskrift er kreeret af Vivien Abrahamsen. Den har vundet 2.præmien i Alt for Damernes konkurrence november 1996 om nye måder at servere kalvekød på.

Ingredienser 4 personer:

2 kalvehaler (ca. 3 kilo)
2 spsk olivenolie
30 gr smør
7 dl god bouillon
2 løg
1 porre
1 gulerod
1 laurbærblad

Saucen:
2 dl vand
3 dl mørkt øl
½ kilo rejer med skal
1 ds krabbekød
2 tsk Filé Gumbo krydderi
3 spsk tomatpure
2 fed hvidløg
3 løg
1 spska smør
1 knsp allehånde
1 knsp cayennepeber
1 tsk paprika
1 tsk basilikum
300 gr langkornede ris
1½ spsk Tiger Sauce
1 spsk Oyster & shrimp Sauce
1 stort bundt frisk basilikum
salt og friskkværnet peber

Skær kalvehalerne i mindre stykker og snit grøntsagerne.
Varm olie og smør i en gryde og brun halerne. Tilsæt grøntsagerne, lidt salt, peber og bouillon. Lad det simre under låg i 2-2½ time, til kødet er mørt. Tag kødet fra, sigt lagen og pil kødet i mindre stykker.
Saucen: Kog fonden fra kødet, vand og øl sammen med gumbokrydderiet. Pisk tomatpuré i. Lad det koge sammen og derefter trække i fem minutter. Pil rejerne og gem skallerne. Stød hovederne og skallerne i en morter eller blend med lidt af fonden. Kog det hele sammen og si det gennem en sigte.
Sauter i en ny gryde hakket hvidløg og løg i lidt smør. Tilsæt allehånde, cayenne, paprika og basilikum. Rør godt rundt og tilsæt ris, som svitses klare, hvorefter lagen hældes ved. Lad risen simre i ca 5 minutter. Rør af og til i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt Tiger og Oyster Sauce. Til sidste vendes det hele sammen med kødet, de pillede rejer og krabbekødet, og serveres rygende varmt på en bund af frisk basilikum.
 

Tilbage til Opskriftindex

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)