Mardi Gras bliver holdt i på forkellige datoer i februar og marts.
I 1989 faldt festlighederne på den 7. februar – meget tidligt.
Modsat i år 2000 vil det være på den 7. marts – meget sent.

Mardi Gras er en fransk-spansk tradition, som er blevet holdt i live i det sydlige Louisiana. New Orleans’ Mardi Gras er nok den mest kendte, men der findes også en anden slags, der i området går under navnet “Acadiana”. I gamle dage var Mardi Gras en dag med sang og dans i gaderne. Dengang klædte man sig ikke ud som i dag.

I overensstemmelse med, hvad de siger i Louisiana -“Laissez les bons temps rouler “- ( “Let the good times roll “), har også Cajun-folket taget Mardi Gras til sig.

Festlighederne løber over mange uger med parader af flodpramme, der pyntede og fyldt med maskeklædte mennesker sejler ned ad floden, under den udklædte befolknings højlydte råb: “Throw me something, Mister “. Højdepunktet er ballet aftenen før Mardi Gras til ære for De Acadianske majestæter, Dronning Evangeline og Kong Gabriel.

Cajun-kulturen, som elsker sociale sammenkomster, får i Mardi Gras’ Joie de Vivre de bedste muligheder for udfoldelse i et stort anlagt optog – Le courir de Mardi Gras – hvor målet er at samle råvarer ind til en kæmpe Gumbo. Anført af en Kaptajn med et hvidt flag ses overalt maskerede ryttere – Coureurs – der rider rundt og indsamler kyllinger, ænder, pølse og andet godt, der enten skal bruges ved tilberedningen af Gumbo’en eller nydes dertil. Når ridderne samles ved gårdene, lader Kaptajnen sit horn gjalde, og les Coureurs synger en traditionel sang på fransk. Hver husstands værtinde forventes at servere forfriskninger, som tac-tac (pop-corn), beignets og gateaux (små kager ). Når dagen slutter, bringes alt det indsamlede ind til byen, hvor alle deltager i tilberedningen af Gumbo’en og den efterfølgende fest.

En Gumbo er, som det fremegår af teksten, et meget godt valg til fejringen af Mardi Gras.Der er mange forskellige slags Gumbo’s.
Gwen McKees Mardi Gras Duck ‘N’ Andouille Gumbo eller Seafood Gumbo, kunne være to af dem

Kig på dem og vælg så den du finder bedst til din Mardi Gras fest.

Gå til Opskriftindeks