1½kg kartofler,
1/4 l piskefløde,
250 g smør,
Creole Seasoning
Vask og kog kartoflerne.Mos kartoflerne med smør og fløde, de skal ikke være for bløde. Smag til med Creole Seasoning og server.
CRANBERRY SAUCE
Tranebærkompot
500 g tranebær,
3-5 dl. melis
2 spskf.reven appelsinskal
1 teskf.reven citronskal
Bruges friske tranebær kan de med fordel laves dagen før.Skyl dem i koldt vand i et dørslag ,hæld ½ l vand i en gryde og bring i kog med mindst 3 dl. Melis.Når sukkeret er smeltet i det kogende vand,koges tranebærrene heri i 6-8 min.Resultatet er en kompot med hele bær,ikke en mos.Tranebær er ret sure,så tilsæt ekstra sukker om ønskes.Smagen skal være syrlig/frisk,ikke sur.Gryden tages af ilden og citron-og appelsinskal tilsættes.Hæld kompotten i en skål,og opbevar i køleskab.Skal serveres kold.