PILGRIM TURKEY A LA BILLY CROSS
Helstegt kalkun med kastanje og pølsefyld( 6-8 personer)
Frit efter Billy Cross ” Mit Amerikanske Køkken” Aschehoug 1996

1 renset kalkun på 4-6 kg (indmaden gemmes til saucen)
1½ dl flydende honning blandet med 4 tskf. Wine & Pepper sauce stegenåle

Opvarm ovnen til 180 .Gnid kalkunen ind-og udvendigt med Creole Seasoning. Hæld fyldet i, pak ikke for tæt.Luk med nåle (eller sy sammen med bomuldstråd).Overskydende fyld kan pakkes i folie og placeres ved siden af kalkunen. Læg denne med brystsiden opad på risten i bradepanden, dæk med alufolie (den matte side opad), hæld 2½ dl vand i bradepanden.Sæt i ovn til den er færdig (check ved lårbenet) i ca 2½ time og tag ud. Bland få skef. af pandesaften med honning/Wine & Pepper Sauce-blandingen, pensl kalkunen omhyggeligt hermed, og stil tilbage i ovn ca. 15.min.Tag ud og lad stå i 15-20 min før servering.

Hæld stegesaften fra, den skal bruges til sauce.

STUFFING:
5 dl. ristede brødterninger
en lille håndfuld friskhakket persille,
2 spsk. Cajun Poultry,
½ reven citronskal,
250 g smør,
2½ dl hakket løg,
2 dl hakket bladselleri,
2½ dl æble i tern
6-8 hakkede kastanier(kogte og pillede),
 Andouillepølse i tern,
1 sammenpisket æg

Daggammelt brød skæres i tern på 2x2cm, Steges på panden i smør el.olie til de er sprøde.Tilsæt lidt Poultry-krydderi under stegningen.Brødterninger,persille,citronskal, kastanier og resten af Poultry blandes omhyggeligt i en skål. Steg bladselleri og løg i 50 g smør på panden i få minutter, de skal ikke blive for bløde.Tag det op og steg andouillepølsen i det tiloversblevne smør. Den skal være næsten færdigstegt. Hæld selleri,løg,pølse og det sammenpiskede æg i skålen med brødterninger og bland omhyggeligt.Kalkunfyldet er færdigt.Dæk skålen med folie, om nødvendigt kan den stå i køleskabet et par timer.

FOND: kråse,hals & hjerte fra kalkunen,1½ dl hvidvin,2 gulerødder,2 stilke bladselleri ,2 løg,1 fed hvidløg,1 tskf.timian (indmad, grøntsager og krydderurt hakkes), 1 laurbærblad

SAUCE:ca.5 dl.fond,2½ dl stegesaft fra bradepanden,reven skal og saft fra 1 appelsin,1 spskf.rødvinseddike,2 spskf.hvedemel,4 spskf.smør,1 dl portvin

Læg det hakkede indmad og grøntsager i en gryde med 6-7 dl vand,tilsæt hvidløg når vandet koger.Efter yderligere 5-10 min tilsættes hvidvin,laurbærblad og timian.Lad simre i 45 min.Si dernæst fonden og stil til side ( ca.5 dl) Hæld stegesaft,fond,eddike,appelsinsaft-og skal i en gryde.Bring langsomt i kog og tilsæt portvin.Smelt smørret i en anden gryde ved svag varme.Rør melet i til en sammenhængende masse,kog forsigtigt under omrøring i 5 min.tilsæt smør hvis massen bliver for tyk.Kom smør/melblandingen i saucen under stadig piskning for at undgå klumper.Smag til med Creole Seasoning.
Tilbage til Opskriftindex

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)